Inginerii de la MINI prezinta un gadget revolutionar

Acestia au creat o pereche de ochelari high tech cu realitate augumentata ce au rolul de a ajuta soferul a indeplineasca toate sarcinile necesare pentru a conduce in siguranta si pentru a ii usura munca soferului. Inginerii ce au creat masina MINI Cooper au colaborat cu cei de la Qualcomm, dar si cu un renumit designer din San Francisco pentru a crea ochelarii MINI Augumented Vision.

MINI Augumented Vision

Aceasta pereche de ochelari inteligenti, au pe post de lentile doua ecrane HD, care iti prezinta imagini in timp real de la camerele exterioare cu care este echipata masina in functie de directia in care privesti, oferindu-ti astfel senzatia ca privesti prin peretii masinii. Masina MINI Cooper are integrat sistemul MINI Connected, iar acesti ochelari comunica cu masina si iti prezinta informatii de navigare si despre starea automobilului in timp real direct in campul tau vizual. Ochelarii beneficiaza de conectivitate Bluetooth, WiFi si GPS. Acestia iti evidentiaza semnele de circulatie si iti arata informatii despre strada pe care te afli ajutandu-te sa te orientezi.

MINI Augumented Vision

Ochelarii vin de asemenea cu raze X, ceea ce suna destul de futuristic, insa cu aceasta tehnologie poti vedea la propriu prin usile masinii. Daca acestia reusesc sa dezvolte bine aceasta tehnologie, aplicatiile pe care le-ar putea avea sunt fara numar. Desi demonstratia facuta saptamana aceasta la San Francisco ne arata multe, acesti ochelari sunt inca la inceput si nu sunt o tehnologie ce poate fi lansata pentru consumarea de catre publicul larg.

Share Button