Intel Curie

Intr-o era in care dispozitivele mici sunt mai bune, luam parte la aparitia unui dispozitiv revolutionar care poate schimba perceptia despre viitor pe care am avut-o pana acum. Intel Curie, un nou mini computer integrat intr-o pastila de siliciu, cu dimensiuni aproximative unei monede de 10 bani, poate duce la aparitia unor dispozitive noi si ingenioase.

Acesta vine  cu senzori ambientali si conexiune wireless, Intel Curie este un computer miniatural care poate fi deghizat in bijuterii, integrat cu ochelari de vedere sau articole de imbracaminte, servind drept platforma pentru urmatoarea generatie de accesorii inteligente. Foarte bine miniaturizat, acesta are un avantaj important in faţa altor gadgeturi similare, consumul sau de energie foarte redus permitand functionarea indelungată chiar si fara ajutorul unui acumulator voluminos. La nivel de hardware, Intel Curie are la baza arhitectura din spatele procesorului intel Quark de tip SoC (system-on-chip). Noul procesor Quark SE ingramadejte pe o singura pastila de siliciu toate componentele unui computer miniatural: modem Bluetooth pentru comunicatii wireless, diversi senzori, functii pentru incarcarea bateriei si suport pentru recunoasterea comenzilor prin gesturi, esential pentru interactiunea cu gadgeturi miniaturale care nu dispun de ecran touch sau microfon pentru interpretarea comenzilor vocale.

Realizat  de Intel ca o platformă programabila pentru motorizarea de gadgeturi inteligente, minicomputerul Intel Curie va fi pus la dispozitia dezvoltatorilor incepand cu a doua jumatate a acestui an.

Share Button