Play Station 4

Lansată la 15 noiembrie 2013, PS4 a fost supranumită de multe ori „ce mai puternică consolă din lume„.  Încă de la lansare, aceasta a fost în competiție cu Xbox One de la Microsoft, însă numeroasele caracteristici noi oferite utilizatorilor i-au dat pana la urmă câștig de cauză,câștigând simpatia gameri-lor.

Una din cele mai iportante caracteristici introduse, care au făcut-o să urce pe primul loc în topul consolelor este modul „Suspend„. Cu ajutorul acestuia, utilizatorii pot relua jocul de unde l-au salvat prin simpla apăsare a butonului Start, fără a fi nevoiți să aștepte din nou ca jocul să se încarce. De asemenea o altă opțiune foarte interesantă este opțiunea ”PlayGo”. Aceasta permite utilizatorilor să se joace în timp ce descarcă jocul, un lucru nemaiîntâlnit până acum la nici o alta consolă.

dualshock_system

Procesorul grafic de ultimă generație de 1.84 TFLOPS, combinat cu 8GB de memorie GDDR5 ultra rapidă,duce experiența de gaming la un alt nivel. Senzorul de mișcare este de acum încorporat în controller, acesta fiind dotat cu un LED special, a cărui culoare se va schimba în funcție de culoarea personajelor din joc. În acest fel jucătorii se pot urmări unul pe celălalt. Cu ajutorul noului buton „Share„, utilizatorii își pot împărtăși experiența gameplay-ului prietenilor din mediul online.

Totuși, există și unele dezavantaje ale achiziționării unui PS4. Cel mai mare și cel mai important dintre ele, este acela că serverele celor de la Sony sunt teribile și pot cădea atunci când nu te aștepți. Deci pentru gamerii care vor să joace online, acesta poate fi un impediment foarte mare. De asemenea, un alt lucru care trage în jos calitatea consolei este durata foarte mică de viață a bateriei controller-ului. Dacă la predecesorul său (PS3), durata acesteia era de până la 24 de ore, la PS4 bateria controller-ului durează în medie 8-10 ore. De asemenea să nu uităm și faptul că aceasta este cea mai scumpă consolă de pe piață, pretul ei ajunând la 500$.

În concluzie PS4 este fără dar și poate, cea mai bună consolă de gaming, dar minusurile care o trag în jos în momentul de față ne fac să sperăm că în viitor, versiunile care vor urma vor fi perfecte și vor merita banii pe care îi vom plăti pe ele.

 

Share Button