Romania castigatoare la Intel RealSense

Dupa o perioada lunga in care am stagnat ca tara si nu ne-am mai afirmat cu nimic la nivel mondial sau macar sa ne remarcam la nivel european, ei bine am inceput sa ne revenim. Intel RealSense este o competitie recunoscuta la nivel mondial si la care au fost prezentate peste 7.000 de proiecte cu reprezentanti din toate tarile. Avand in vedere ca am ajuns intr-o vreme in care suntem dependenti de calculatoare, acesta competitie are ca rol sa ne usureze munca si sa schimbe modalitatea de a interactiona cu calculatorul. Romania a reusit sa se claseze pe locul doi cu doua proiecte foarte bine realizare.

Asa cum ii spune si numele, Dril Sergeant Simulator este un simulator care iti da ocazia sa interactionezi cu soldati virtuali. Aceasta aplicatie a fost realizata de doi prieteni foarte buni din Hunedoara , Silviu Tudor si Andrei Nistor care se mai numesc si echipa „Badrobot” , aplicatie ce a fost creata de la zero special pentru participarea la Intel RealSense. A doua aplicatie care a reusit sa urce pe podium se numeste ”MoodFlux” care are la baza ideea de player audio. Claudiu Cretu, Calin Mihalceanu, Alex Marinescu, David Lapsanschi si Miklos Albert sunt cei cinci tineri din Cluj care au dat viata acestei aplicatii. Toti sunt prieteni si alcatuind echipa ” Evozon MoodFlux” din Cluj au vrut sa ne arate de ce sunt capabili si sa impresioneze cu prezentarea lor la acesta competitie cu o mare importanta si prestigiu mondial. Toti sunt specializati in IT ca ingineri software, patru dintre ei actioneaza ca si programatori iar unul profeseaza ca si designer grafic.

MoodFlux este un player audio care reda posibilitatea utilizatorului de a controla playlistul cu ajutorul mainilor, cu miscarea degetelor poti derula melodiile si le poti accesa mult mai usor.

 

Share Button