Un mic hack pentru mesajele de pe Facebook

In anul 2014, Facebook a introdus functia ca utilizatorii sa poata vedea cand destinatarul unui mesaj citeste mesajul. Anul acesta, cei de la Whatsapp au introdus bifarea albastra atunci cand un utilizator citeste mesajul, insa, in setarile aplicatiei ei au introdus optiunea de a dezactiva aceasta functie, astfel daca alegi sa o dezactivezi, nici tu la randul tau nu vei vedea bifarea albastra atunci cand cineva iti citeste mesajul. Aceasta setare este disponibila doar pentru aplicatia de pe Android a Whatsapp.

Pe Facebook, atunci cand vezi ca cineva iti citeste msajul, normal ca te astepti la un raspuns imediat, iar daca nu il primesti, cel mai probabil te vei supara. Dar daca esti in aceasta situatie, cineva iti trimite un mesaj, vrei sa il citesti fara sa raspunzi insa, dar cei de la Facebook nu permit asta. Daca vrei sa citesti mesajul, inevitabil, persoana care ti l-a trimis va fi notificat de faptul ca tu i-ai citit mesajul, iar daca nu ii vei raspunde, se va supara pe tine.

Facebook Unseen

Acum insa, exista moduri de a evita aceasta problema. Daca folosesti browserul Chrome, poti beneficia de functionalitatea oferita de extensia Facebook Unseen, care practic elimina codul ce trimite notificarea spre serverele Facebook care le spune ca tu ai citit mesajul. Pe Mozilla Firefox aceasta extensie inca nu este disponibila din pacate. Daca vrei aceasta functionalitate pe mobil, poti descarca aplicatia Unread care iti va oferi posibilitatea de a citi mesajele de pe Facebook fara sa fii detectat, insa nu poti sa raspunzi la acele mesaje.

Facebook Unread

Share Button