Vivaldi – fratele imbunatatit al browser-ului Opera

Vivaldi este un nou browser pentru sistemele de operare pe Windows, Linux si OS X. Asadar, noul browser va putea rula fara probleme atat pe calculatoare cat si pe alte gadget-uri sau Xbox. Noi l-am numit fratele imbunatatit al browser-ului Opera fiindca a fost creat de Jon Stephenson von Tetzchner, unul din fondatorii Opera.

Vivaldi se pare ca va avea caracteristicile vechiului Opera insa la care se aduc mici imbunatatiri astfel incat sa poata sa se „bata” de la egal cu cele mai folosite browser-e, Chrome sau Firefox. Motorul de afisare este unul superior fata de cel folosit la Opera. Acesta se numeste Blink si vine cu o interfata luminoasa care isi va schimba culoara dupa cum este tema paginii pe care utilizatorul o acceseaza. Motorul de afisare Blink pune la dispozitie diverse optiuni pentru gruparea tab-urilor, are un modul special pentru notire, permite particularizarea scurtaturilor si dispune si de Speed Dial, cu care utilizatorii Opera au mai avut de-a face.

Momentan noul sistem de operare creat de Jon Stephenson von Tetzchner se afla in faza de testare insa in curand creatorul sau promite ca utilizatorii vor purea sa aiba parte de aceleasi optiuni la fel ca pe celebrul browser Opera, pe care cu totii l-am folosit in trecut atat pe calculator cat si pe telefoane.

Capture

Pe site-ul oficial vivaldi.com puteti afla mai multe informatii despre noul browser si chiar il puteti testa.

Share Button