LG NUCLUN – doua generatii de procesoare produse de LG

In ultimul timp pe piata tech si-au facut simtita prezenta cat mai multi producatori care decid sa isi creeze singuri propriile procesoare pentru gadget-urile acestora. Pe acest segment si-a facut simtita prezenta si LG, un producator sud-coreean la fel ca Samsung, care in luna octombrie a anului 2014 dezvaluia un nou model de procesor, acest numindu-se Nuclun.

La aproape un an dupa ce acel mode lde proesor nu foarte performant si-a facut simtita prezenta, suntem gata sa constientizam lucrul ca cei de la LG se pregatesc sa lanseze generatia a doua a acestor procesoare, vorbind de NUCLUN 2, care se pare ca va reusi sa se lupte de la egal la egal cu marele Exynos 7420, telefon care se intalneste pe actualele gadget-uri  ale celor de la Samsung.

Prin intermediul unor surse din presa chineza ne sunt prezentate unele lucruri, dar si specificatii a noii generatii de procesoare, NUCLUN 2, procesoare produse de LG, care se asteapta sa vina pe o arhitectura de 16nm TSMC, optand pentru o configuratie de tip octa-core, fiind compusa din 4 nuclee, fiind vorba de Cortex-A72, care va fi tactat la o putere de 2.1 GHz, fiind disponibila si o varianta cu 4 nuclee de tip Cortex-A52 care se asteapta a fi tactate la o putere de 1.5GHz.

Conform graficului care a fost facut public pe internet, se remarca faptul ca NUCLUN 2 a obtinut in testul single core din Geekbench un scor de aproape 1800 de puncte, 1796 cu exactitate, in testul multi core obtinand un score de 5392 de puncte, fiind cifre cu mult superioare modelului celor de la Samsung, respectiv Exybos 7420, care in testul single core a obtinut 1486 de puncte iar in cel multi core ,aproape 5000 de puncte, cu exactitate 4970. Din cate se mai poate observa in imaginile publicate pe internet, se pare ca aceste tese nu sunt unele oficiale.

Share Button