5 pasi de urmat pentru campanii de succes in Adwords

Pentru a putea face o campanie cat mai bine structurata, cu rezultate pozitive si costuri mai mici, iti recomand sa urmezi 5 pasi esentiali care te pot ajuta sa ai succes de fiecare data cand organizezi o campanie prin adwords.

5-pasi-in-google-adwords-1080x628

1. Stabilirea obiectivelor
Inainte de a da start unei campanii trebuie sa stabilesti niste obiective clare. Ce vrei sa promovezi? Vrei sa creezi un brand? Vrei sa promovezi un serviciu? Sa faci mai multi abonati la un newsletter? etc. Sunt multe obiective pe care le propune orice antreprenor cand vine vorba de promovarea unei afaceri, asa ca la inceput trebuie stabilite niste obiective clare. Prin astfel de servicii adwords iti poti promova afacerea cu ajutprul reclamelor tip text sau display. De recomandat este sa alegi ambele variante pentru a avea un impact major.

2. Setarea campaniei
Urmeaza cel de-al doilea pas in care trebuie sa alegi locatia in care vrei sa fie distribuita campania ta. Aceasta depinde in functie de limba, tara, locatie, buget, costul pentru click, dispozitive vizate in campanie, etc.

3. Organizarea campaniei
Un pas important este organizarea campaniei. Acum trebuie sa imparti obiectivele si setarile campaniei in functie de tema aleasa. Trebuie alese cuvinte cheie in functie de anuntul afisat. Se vor obtine rezultate relevante si Quality Score mare, avand totodata cost per click mai mic.

4. Masurarea rezultatelor
Dupa campanie urmeaza urmarirea performantelor facute in decursul campaniei. Trebuie sa evaluezi rezultatele si sa te focusezi doar pe cuvintele cheie care prind cel mai bine.

5. Optimizarea campaniei
Acum trebuie sa cauti cuvinte cheie pe care sa targetezi. E important sa verifici si lista cu cuvinte negative de care sa tii cont ca sa nu le mai incluzi in campaniile urmatoare. Un alt lucru important in pasul 5 este sa creezi campanii noi dupa ce ai rezultate pozitive, chiar si campanii de remarketing, atunci cand nu ai parte de rezultatele dorite. Urmeaza acesti 5 pasi esentiali si vei avea parte doar de rezultate pozitive.

Share Button