Care este varsta potrivita pentru a primi un telefon mobil?

Multi parinti se lupta cu dilema de a cumpara sau nu un telefon mobil pentru copiii lor. Care este varsta potrivita pentru copii sa primeasca telefoane mobile si accesorii  si ce caracteristici ale acestora sunt potrivite pentru varsta lor frageda? Si ce crezi despre telefoanele smart si despre abilitatea de a descarca aplicatii si de a naviga pe internet?

Aceste intrebari isi gasesc raspunsul cel mai potrivit in alte intrebari:

  • Cat de independent este copilul tau?
  • Are nevoie de a fi in legatura cu tine pentru motive de siguranta sau are nevoie de telefon pentru motive sociale?
  • Cat de responsabil este?
  • Cum priveste copilul tau conceptul de minute limitate si un numar limitat de aplicatii?
  • Ai incredere in el ca nu va trimite mesaje in timpul orelor, ca nu ii va deranja pe ceilalti prin convorbirea sa si ca va folosi mesajele, camera foto si functiile video cu responsabilitate?
  • Are acesta nevoie de un mobil care sa fie si dispozitiv muzical, dispozitiv pentru filme si jocuri si portal catre internet?
  • Are nevoie de un accesoriu care sa ofere informatii despre locatia sa prietenilor si poate chiar si persoanelor necunoscute, asa cum permit unele aplicatii noi?
  • Doresti sa adaugi toate aceste cheltuieli la planul tau tarifar?

Adu-ti aminte ca atunci cand ii vei da copilului tau un telefon ii vei oferi o unealta puternica de comunicare si productie. Acesta poate crea mesaje, imagini si filmulete video care pot fi distribuite si incarcate pe site-uri web. Cu ajutorul telefoanelor mobile, copiii pot posta informatii despre starea si locatia lor si pot descarca aproape orice. Observa cu grija diferenta dintre abilitatile tehnologice ale copilului tau si competenta sa de a folosi accesoriile intr-un mod intelept. Poate ca timpurile s-au schimbat, insa a fi parinte presupune acelasi lucru si este de datoria ta sa spui „nu” daca asa este cel mai bine.

In plus, este indicat sa verifici pe cine suna si ce posteaza copilul tau pe retelele de socializare. Chiar daca telefonul este considerat un accesoriu personal si copilul tau va dori intimitate, este de datoria ta ca parinte sa te asiguri ca acesta este folosit responsabil. Atunci cand ii oferi telefonul, spune-i copilului tau ca il vei verifica pentru a te asigura ca este folosit in mod corect. Este foarte important sa iti educi copilul sa foloseasca un telefon sau o tableta intr-un mod corect.

 

Share Button