Cateva sfaturi pentru o inima sanatoasa

Inima este un organ extrem de important. Inima trebuie mentinuta sanatoasa, fapt pentru care trebuie sa nu ignori simptomele care ar putea indica o boala cardiovasculara. Printre aceste simptome se numara: durerile toracice, dificultatile in respiratie, oboseala excesiva la efort sau palpitatiile. Daca ai astfel de simptome si ele persista, fa-ti o prgramare la medic pentru a face un EKG de repaus si pentru a te asigura de faptul ca totul este in regula sau de faptul ca ai descoperit o anumita afectiune la timp.

Un astfel de test este deosebit de indicat. Procedura in sine nu este una dureroasa, fapt pentru care nu trebuie sa iti faci griji din acest punct de vedere.

Daca vrei sa tii departe problemele de inima, trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte care te-ar putea ajuta.

Tine cont de faptul ca e extrem de important sa ai o greutate normala. Greutatea normala este destul de greu de mentinut, mai ales pentru persoanele care sunt predispuse la ingrasare. Cu toate acestea, trebuie sa ai grija si sa faci totul pentru a mentine greutatea normala a corpului. Poti face acest lucru mancand moderat, sanatos si facand miscare in fiecare zi. Exercitiile fizice ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Tine cont de aceste aspecte.

Pentru a avea o inima sanatoasa, trebuie sa fii o persoana linistita si fericita. Incearca sa eviti cat poti de mult stresul si depresia, deoarece studiile au demonstrat faptul ca riscul aparitiei unor boli de inima este mai mare in cazul in care oamenii sunt tristi si stresati. E greu sa traiesti astfel, insa nu imposibil.

Totodata, pentru a avea inima sanatoasa trebuie sa eviti fumatul. Fumatul nu e deloc benefic pentru sanatatea inimii tale, fapt pentru care, daca fumezi, elimina astfel de vicii din viata ta.

Un ultim aspect pe care vrem sa ti-l spunem tine de alimentatia pe care o ai. Daca vrei sa ai o inima sanatoasa, trebuie sa mananci sanatos. Pentru a manca sanatos, trebuie sa mananci fructe si legume, sa mananci cat mai putine grasimi, sa reduci consumul de sare si sa nu consumi alcool si cafea.

Trebuie sa tii cont de aceste sfaturi daca vrei sa ai o inima sanatoasa si un corp sanatos. Nu uita ca un control facut la timp poate descoperi afectiuni usor de tratat si ca trebuie sa mergi periodic la medic, dar si atunci cand anumite simptome persista.

 

Share Button