Cum alegi florile potrivite pentru birou

Petrecem la birou cel puțin 8 ore pe zi. Purtăm discuții cu potențiali clienți, avem ședințe cu angajații și uneori participăm la recepții, petreceri și alte momente importante pentru firmă. Chiar dacă suntem la locul de muncă, și se presupune că discutăm numai lucruri importante și serioase, atmosfera nu trebuie să fie sobră și tensionată.  Pentru a transmite clienților și angajaților mesajul corect despre viziunea firmei este nevoie să decorăm spațiul cu flori corporate. Cum alegem florile potrivite?

Culori vibrante

Aranjamentele proaspete în culori vii sunt perfecte atunci vrei să impresionezi pe cineva la birou. Nuanțele de roșu, portocaliu sau violet înconjurate de o bogăție de verde vibrant dau întotdeauna impresia de putere, dinamism și activitate intensă. Dacă simți nevoia de mai multă culoare în birou sau dacă sala de ședințe are nevoie de un punct de atracție atunci poți comanda flori corporate cât mai viu colorate și cât mai atractive. Florile colorate inspiră angajații și au un efect pozitiv asupra psihicului mai ales în zilele cu vreme închisă.

aranjament_floral_orhidee_phalaenopsis_alba_FC17-400x488

Pasteluri

Dacă intenționezi să creezi o atmosferă calmă la birou și să dai o tentă de vintage conservator sălilor de ședință, culoarelor sau birourilor de la recepție atunci e bine să mergi pe aranjamente în tonuri de roz, crem și lila. Sunt culori calde, nu ies prea mult în evidență și nu distrag atenția. Sunt și cele mai folosite nuanțe pentru flori corporate pentru că sunt subtile, întrețin o atmosferă relaxată și cordială fără să fie excentrice sau prea evidente.

Nuanțe de alb

Aranjamentele din flori albe sunt frumoase, discrete și clasice. Dau birourilor un aspect simplu, curat și se potrivesc în orice situație. Se potrivesc lângă pereți colorați și sunt perfecte pentru orice anotimp. Orhideele albe dau o nuanță subtilă de exotism și lux iar trandafirii albi dau impresia de puritate, bună-credință, loialitate și respect. Calele albe sau galbene sunt foarte elegante și se potrivesc în multe situații. Aranjamentele corporate cu orhidee sunt foarte elegante și pot fi oferite oricând cadou șefilor sau altori colegi de departament.

Flori de sezon

Dacă nu te poți hotărâ asupra florilor corporate potrivite biroului sau firmei pe care o conduci sau la care lucrezi, poți cere părerea unui specialist în aranjamente florale cu stil. Un designer îți poate crea fără probleme aranjamentele fie din flori de sezon în culori variate fie în tonalități mai clasice dacă simți că te reprezintă. Florile de sezon dau impresia de transformare, de progres într-o anumită direcție și sunt apreciate. Ele schimbă atmosfera statică din birouri și aduc ceva mai multă frumusețe și dinamism zilelor. Florile de toamnă sunt mereu apreciate, aranjamentele de Crăciun aduc o notă de festiv iar florile de primăvară indică prospețime și vitalitate.

Florile pentru birouri dau tonul zilelor de lucru și dau indicații despre starea de spirit din interior. Pentru că spun multe fără să rostească vreun cuvânt alegerea lor trebuie să fie bine gândită. Aranjamentele trebuie să atragă, să invite la discuții relaxate și să creeze o atmosferă prietenoasă și caldă. Nu alege aranjamente excentrice și extrem de sofisticate dacă nu vrei să dai impresia de inabordabilitate, rigiditate și elitism. Cere părerea specialiștilor în artă florală și ei te vor ajuta să faci alegerea potrivită.

Share Button