Cum sa alegi un nou acoperis pentru casa ta

Daca vrei un acoperis nou pentru casa ta, trebuie sa tii cont atat de aspectul estetic al acestuia, cat si de costurile materialelor, greutate si modalitatea de instalare. Printre materialele pentru invelis existente in magazinele de specialitate de regasesc si tigla de beton, sindrila, tigla metalica, tabla tip tigla si altele si, chiar daca stilul este un factor important, nu este singurul care trebuie sa se ia in considerare. Costurile produselor, greutatea materialelor si modalitatea de instalare a acestora ar trebui sa influenteze, de asemenea decizia ta. Iata ceea ce trebuie sa stii:

Costurile

Un numar de factori vor afecta costurile unui nou acoperis. Pretul materialelor este punctul initial, insa si alte elemente trebuie luate in considerare. Unul dintre acestea este conditia celui existent, in cazul in care remodelezi o casa, intrucat scoaterea vechilor materiale si repararea structurii de baza vor presupune costuri suplimentare. Forma acoperisului este un alt factor de care trebuie sa tii cont. Un model lin cu putine intreruperi (precum cosuri, conducte de ventilatie, ferestre) este o sarcina simpla, insa o casa cu cosuri multe, cu linii intersectabile, cu turnulete, ferestre de mansarda sau alte elemente va presupune costuri mai mari.

Materialele

Nu orice material poate fi folosit la orice model de acoperis. Un model plan sau unul cu o panta lina poate necesita o suprafata diferita fata de unul cu o panta abrupta. Materialele precum ardezia si tigla sunt foarte grele, astfel incat structura multor case este inadecvata pentru a suporta aceasta greutate. Ia in considerare urmatoarele optiuni, apoi discuta cu arhitectul pentru a obtine estimarile pentru lucrare:

Tigla beton. Acest tip este cel mai des folosit dintre toate materialele, probabil datorita preturilor mici si abilitatilor minime necesare pentru instalare.

Lemnul. Lemnul a fost alegerea populara de-a lungul multor secole si este inca o optiune buna, chiar daca in unele zone masurile de siguranta impotriva incendiilor interzic folosirea acestuia.

Metalul. Aluminiul, otelul, cuprul, cuprul cu ciment si alte materiale sunt suprafete durabile folosite pentru tigla metalica. Cuprul cu ciment este de obicei fabricat in forma tiglei, in timp ce toate celelalte sunt manufacturate sub forma de foi de tabla ce sunt prinse impreuna prin sudura.

De cele mai multe ori, atunci cand redecorezi sau restaurezi, acoperisul existent al casei va determina alegerea materialului. Atunci cand iei in considerare alte optiuni, vei dori sa te gandesti nu numai la costurile ci si la culoarea, la textura, la greutatea si la durabilitatea materialelor alternative, precum si la optiunile folosite in mod traditional pentru modelul respectiv de case.

Share Button