De ce este in regula ca femeile singure sa poarte verighete

In ultimii ani putem observa o tendinta ca femeile necasatorite sa poarte inele minimaliste similare cu verighete light  pe degetul inelar. Se pare ca acest trend este mai mult o declaratie vestimentara decat una sociala. Imbracamintea uniforma prin bijuterii, chiar si un inel de logodna sau de nunta, care poate fi purtat alternativ ca un accesoriu obisnuit.

Degetul de la mana stanga nu mai este privit drept purtatorul exclusiv al unui inel de logodna  si pentru persoanele care acorda o atentie sporita traditiei, aceasta tendinta poate fi derutanta. Iar datorita pozitiilor fata de obiceiurile casatoriei care sunt in continua schimbare si cresterii preferintelor pentru bijuteriile minimaliste, o banda subtire pe degetul inelar poate arunca unii oameni intr-o stare de confuzie.

Exista posibilitatea ca atunci cand porti un inel asemanator unei verighete pe degetul inelar, sa fii intrebata daca esti casatorita, ceea ce poate deveni obositor si te poate determina sa schimbi pozitia piesei. Pe de alta parte, exista si situatii in care nici macar o verigheta adevarata nu este luata in considerare de unele persoane interesate de tine.

Unii vor crede ca femeile singure poarta aceste accesorii pentru a atrage oameni care ar putea gasi o „provocare” imbietoare, in timp ce altii vor sugera ca femeile fac acest lucru pentru ca pur si simplu li se pare frumos. Insa, daca nu poti iesi din casa fara inelul preferat, primit de Valentine’s Day atunci indiferent de ce ar putea crede persoanele ce scaneaza degetele celorlalti pentru a le ghici statutul social, poti purta inelul oricum doresti, inclusiv pe degetul inelar al mainii stangi.

Daca esti obisnuita sa porti accesorii pe degetul inelar, este posibil ca atunci cand te vei casatori, verigheta sau inelul de logodna sa ti se para ciudate. Acestea iti vor oferi un sentiment diferit, ca si cum te-ai fi maturizat sau ca si cum ai simti brusc o presiune sa te imbraci in conformitate cu numarul de carate al piesei. Cu un inel cu diamant radiind pe mana ta, te vei simti mai eleganta si vei simti probabil nevoia unei schimbari, precum o manichiura noua sau o tunsoare. In cele din urma simbolurile au putere, iar acest lucru te poate afecta doar in gradul in care ii permiti. La sfarsitul zilei, nu conteaza daca esti casatorita sau nu, sau care sunt perceptiile altora despre traditie, daca inelul se potriveste, poarta-l chiar daca se intampla ca acesta sa fie pe degetul inelar.

Share Button