Sablare in Vestul Romaniei cu ajutorul celor de la SablamTOT

Echipa SablamTOT face de azi inainte mai accesibile serviciile de sablare si pentru vestul tarii. Serviciile de sablare cu gheata carbonica, sablare cu nisip si soda sunt disponibile, iar cei de la SablamTOT sunt pregatiti sa va ajute la orice proiect. Pentru ca acest lucru sa fie posibili, compania a infiintat o divizie speciala care va executa lucrari de sablare in aceasta zona. Aceasta divizie este Divizia Vest.

Care sunt orasele unde echipa isi va desfasura activitatea?

  1. Sablare in Oradea – Divizia Vest va oferi servicii de sablare abraziva, sablarea cu gheata carbonica, curatare cu abur uscat, sablare cu soda si hidrosablare.
  2. Sablare in Timisoara
  3. Sablare in Arad

sablare-arad

 

Ce este sablarea?

Sablarea este o operatiune prin care se propulseaza pe suprafata unui material particule abrazive, cu ajutorul compresorului. Aceasta operatiune are ca scop netezirea, curatarea sau finisarea unei suprafete solide.

Primul proces de sablare a fost patentat de catre Benjamin Chew Tilghman, in anul 1870.

Exista mai multe variante de sablare, anumite metode sunt foarte abrazive, in timp ce altele sunt mai blande. Cele mai abrazive sunt sablarea cu alice metalice si sablarea cu nisip. Metodele moderata din punct de vedere al puterii de abraziune sunt sablarea cu margele de sticla, sablarea cu stiuleti de porumb sau sablarea cu coji de nuca. Cea mai delicata varianta de sablare este sablarea cu bicarbonat de sodiu. Exista si alternative care sunt nonabrazive, din aceasta categorie face parte sablarea cu gheata carbonica.

Sablarea cu margele de sticla este procesul de indepartare al depunerilor de pe suprafata unui material. Aceasta operatiune se realizeaza cu ajutorul aplicarii de margele de sticla fina la o presiune ridicata, fara a deteriora suprafata. Se foloseste de regula pentru a curata depunerile de calciu de pe gresie sau din piscine, ori alte suprafete. Se mai utilizeaza in industria auto, pentru a elimina vopseaua de pe caroserii.

Sablarea cu nisip este o metoda de sablare abraziva. Este utilizata in varii industrii, in special in industria auto. Nisipul este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru sablare. Costul mic pe care il are si accesibilitatea sa, il claseaza pe primele locuri in materie de abrazivi.

Sablarea cu gheata carbonica este o metoda nonabraziva de sablare. Gheata carbonica este dioxid de carbon la temperaturi scazute. Se utilizeaza cu succes pentru indepartarea depunerilor de pe suprafetele delicate. Are o utilitate vasta, de la curatenia in industria alimentara pana la curatenia in industria farmaceutica.

Sablarea cu soda reprezinta curatarea unei suprafete cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Aceasta metoda este preferata in special de catre restauratori. Metoda este perfecta pentru restaurarea fatadelor, a cladirilor etc. Bicarbonatul este un abraziv moale.

Hidrosablarea sau sablarea cu apa, este acea metoda care utilizeaza forta apei sub presiune pentru a curata diferite suprafete. Cu ajutorul ei pot fi indepartate chiar si urme de vopsea.

Share Button