Scapa de rozatoare cu ajutorul deratizarii

Cuvantul rozatoare vine de la actiunea de a roade. De-a lungul veacurilor rozatoarele au fost cauza declansarii unor boli cumplite precum ciuma. Astazi datorita programelor de combatere a rozatoarelor, a deratizarii, amenintarea transmiterii de boli grave la om nu mai este la fel de critica.

Ce este deratizarea?

Deratizarea este o actiune prin care soarecii si sobolanii sunt exterminati prin varii metode. Rozatoarele nu doar ca sunt exterminate, dar in acelasi timp se iau si masuri de combatere a acestor mici mamifere. O metoda foarte buna de a scapa de problema rozatoarelor este apelarea la firme de deratizare. Vulpea Ucigasa este solutia salvatoare atunci cand vine vorba de o infestare cu rozatoare. Echipa Vulpea Ucigasa are pregatirea necesara si experienta pentru totul pana la ultima rozatoare din orice fel de spatiu.

deratizare

Sobolanii si soarecii cauzeaza o pierdere masiva de produse alimentare la nivel mondial. Pe langa faptul ca ne consuma alimentele, rozatoarele le strica prin contaminarea lor cu materii fecale, urina sau blana. Acestea provoaca, de asemenea, deteriorarea cladirilor prin construirea de vizuini si activitatea lor enervanta de a roade. Rozatoarele vor roade orice fel de material, cu scopul de a ajunge la o locatie. Pot roade chiar plumb, zgura, aluminiu sau betone.

O deratizare eficienta trebuie sa includa o combinatie de capcane si momeli chimice pentru a avea rata cea mai mare de succes. Cu toate acestea, in cazul in care populatia de rozatoare este prea mare, se va incepe cu o momeala de inalta calitate, cu scopul de a micsora populatia si a nu da voie unei cresteri rapide.

Cat de des trebuie sa fie facute tratamentele de deratizare?
Deratizarea trebuie sa fie realizata ori de cate ori este nevoie. Totusi nu trebuie neglijat pragul de 6 luni, pentru a proteja o incinta de infestarea cu sobolani va trebui sa faceti acest lucru de cel putin doua ori pe an (preferabil primavara sau toamna).

Cum sa tii soarecii si sobolanii departe de propriul tau camin:

  1. Cautati metode prin care sa va protejati impotriva lor. Astupati gauri din acoperis sau din podele. Inainte de a face aceste lucruri trebuie sa fiti siguri ca ati eliminat toate rozatoarele din acel perimetru.
  2. Strangeti garniturile din jurul conductelor, canalelor de scurgere si gurilor de aerisire.
  3. Eliminati tot ce inseamna hrana sau potential adapot pentru rozatoare.
  4. Eliminati sursele potentiale de apa pentru rozatoare.
  5. Pastrati iarba si vegetatia taiata scurt. Iarba inalta protejeaza rozatoarele de animalele de prada.
  6. Eliminarea gramezilor de moloz din apropierea locuintelor.
  7. Indepartarea gunoiului in zonele unde exista.
Share Button