Sfaturi plantatie afin de cultura

Daca vrei sa faci o investitie in domeniul agricol, atunci trebuie sa iei in considerare afacerea cu afin de cultura. In acest moment aceasta afacere reprezinta una din cele mai bune investitii pe care le poti face, iar asta pe o suprafata mica de teren. Cultivarea afinului are ca avantaje cererea destul de mare de pe piata dar si un randament bun de productie. Odata ce iti pui afacerea pe picioare si iti amortizezi investitia, orice mic fermier poate face un profit de pana la 20.000 de euro pe an.

Insa trebuie sa cunosti cateva trucuri inainte de a te inrola intr-o astfel de afacere, daca vrei ca investitia ta sa fie recuperata cat mai rapid, si business-ul tau sa fie unul de succes pe viitor. Expertii spun ca succesul unei afaceri cu afin de cultura consta in materialul saditor pe care il folosesti. Sunt recomandate doua aspecte esentiale pentru cei care doresc sa porneasca o astfel de afacere: micii fermieri ar trebui sa opteze pentru doua, trei sa mai multe soiuri de afin diferite pentru a avea o acoperire mai vasta in ceea ce priveste cererea. De asemenea este recomandata cumpararea arbustilor care au o varsta de doi ani, aceia comercializati in ghivece mari, pentru ca acestia au un sistem al radacinilor foarte bine dezvoltat.

In ceea ce priveste plantatia, aceasta se face toamna, mai exact in lunile octombrie sau noiembrie. In zonele mai secetoase, insa, afinele de cultura se planteaza primavara devreme sau chiar in martie sau aprilie in zonele cu umiditate mai mare. In mod normal, afinul se planteaza la o distanta standard de 3×1 metri. Ce mai trebuie sa stiti este faptul ca aciditatea solului este un factor foarte important. Afinul este destul de pretentios si merge doar pe solurile mai usoare, acide si foarte acide si bine drenate. Trebuie neaparat sa evitati solurile argiloase si foarte compacte. De asemenea, in cazul afinelor, un sistem de irigare este obligatoriu asa ca trebuie sa aveti in vedere si acest aspect.

Asadar, o afacere cu afin de cultura cu siguranta va deveni una profitabila in viitor, insa investitia va fi recuperata destul de tarziu, insa cu certitudine acest business este unul de incredere.

S.C. Renard Olunden S.R.L.
FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341
Phone: 0740.393.238
logo_olunden
Share Button