Apple Watch are un pret cam piperat

Noul Apple Watch a fost lansat, iar pretul sau de vanzare din magazinele americane este de 350 de dolari. Pretul pare cam umflat insa, avand in vedere ca pretul total al componentelor si a al procesului de productie este de doar 83.70 dolari, care ar veni aproximativ un sfert din pretul de retail al dispozitivului. Probabil ca pretul este asa mare din cauza faptul ca este un produs Apple, iar brand-ul costa.

Cea mai scumpa componenta a noului Apple Watch este ecranul, care costa 20.50 dolari, un ecran OLED facricat de LG, pe cand cea mai ieftina componenta a gadgetului este bateria, care costa doar 0.80 dolari. La pretul total de productie se mai adauga in 10.20 dolari pentru procesorul proprietar de la Apple, alti 7.20 dolari pentru memorie, 8 GB de spatiu de stocare si 512 MB de memorie RAM. Continutul cutiei in care vine ambalat Apple Watch mai cost inca 9 dolari. Mai sunt si alte componente eletronice care duc costul la cel de 83.70 dolari.

Apple Watch are un pret cam piperat

Atunci de ce este Apple Watch vandut la un pret asa de mare daca are un cost de productie atat de mic? Ei bine, in pretul de retail al ceasului de la Apple care este un produs inovator, intra si costurile de cercetare si dezvoltare, logistica, licentiere dar si marketing. Mai jos puteti vedea detaliat o lista cu toate componentele din Apple Watch si pretul lor exact.

Apple Watch are un pret cam piperat

Share Button