Vector Watch – Un smartwatch ce concureaza cu Apple

Un smartwatch creat de romani devine apreciat tot mai mult in lume si capata tot mai multa popularitate. Vector Watch este un smartwatch prezentat la evenimentul de profil Baselworld. Acesta a fost creat de o firma fondata de romanii Irina Alexandru, Andrei Pitis si Dan Tudose si angajati de la Nike si Timex. Insa cel care a investit cel mai mult in aceasta firma, este tot un roman cu numele de Radu Georgescu, care a investit in proiectul Vector Watch aproape jumatate de milion de euro.

Vector Watch

Vector Watch iese in evidenta prin doua functii, care nu se mai regasesc impreuna pe nici un alt smartwatch existent pe piata, nici in ceasul inteligent al gigantului de la Apple. Vector Watch are un ecran monocrom care consuma foarte putina electricitate, bateria ceasului rezistand astfel pana la 30 de zile. Insa ceea ce il scoate cu adevarat in evidenta este ca Vector Watch va functiona cu toate platformele mobile majore, si anume Android, iOS si Windows Phone. Reporterii de la o importanta publicatie online numita T3, spun ca Vector Watch a avut cea mai buna campanie de prezentare facuta vreodata de catre un brand total necunoscut. Tot ei, il claseaza pe locul 2 intr-un top de tip „Best Of”, iar britanicii de la BBC au dedicat un intrec reportaj smartwatch-ului romanesc.

Deasemenea, reporterii de la Cnet au facut o prezentare de tip review a lui Vector Watch, observand ecranul monocrom de inalta calitate si designul bine gandit si foarte aratos. Ceasul poate extrage informatii din smartphone-ul tau, afisand notificari si mesaje de pe Facebook, alarme, programari din calendar etc. Ceasul are trei butoane laterale functionale, insa programarea ceasului se face cu ajutorul telefonului tau inteligent. Ceasul va pus pe rafturile magazinelor in luna Decembrie a anului curent si va veni in doua variante, unul cu ecranul rotund, si unul cu ecranul patrat. Cel mai scump va fi cel cu ecranul rotund la 349 de dolari, varianta cu ecranul patrat fiind doar 199 de dolari. Vector Watch poate deja fi precomandat pe site-ul companiei.

Share Button