Xiaomi Mi Pad – Varianta chineza a Ipad-ului

Firma de origne chineza Xiaomi a lansat in premiera pentru ei o tableta. Aceasta tableta se numeste Xiaomi Mi Pad iar faptul ca seamana izbitor de mult cu iPad-ul poate sa ii ofere un oarecare avantaj pe viitor. Insa cele doua device-uri seamana in mare parte doar din prizma numelui si aspectului, pretul fiind un lucru care le diferentiaza destul de mult.

Tableta Xiaomi Mi Pad a fost prezentata oficial de catre fondatorul firmei Xiaomi, si anume Lei Jun, iar specificatiile dezvaluite de acesta sunt chiar surprinzator de bune. Tableta Xiaomi Mi Pad vine cu un ecran de 7,8 inci si o rezolutie de 2014×1536 pixeli, iar procesorul sau este unul foarte puternic – un Tegra K1 de 2,2 Ghz. Memoria RAM este si ea la nivelul asteptarilor, de 2GB. Un aspect important este faptul ca aceasta tableta suporta carduri MicroSD de pana la 128 de GB. Xiaomi Mi Pad ruleaza cu sistemul de operare de la Google, Android 4.4.2 KitKat.

570241341_252313738_o

Dispozitivul este de doar 8.5 mm grosime iar greutatea este de 360 de grame. Dupa declaratiile fondatorului Xioami ne putem astepta ca tableta Xiaomi Mi Pad sa concureze foarte mult cu iPad-ul, cel putin pe piata chineza daca nu pe intreg globul. Acesta a mai spus ca spera sa puna presiune pe umerii celor de la Apple cu aceasta noua tableta.

Pretul tabletei ce are o memorie de 16GB este de aproximativ 240 de dolari.

Share Button