BlackBerry Venice a fost confirmat oficial

In ultima jumatate de an s-a vorbit foarte ult despre viitorul terminal cu Android pe care cei de la BlackBerry il pregatesc, chiar daca compania candaiana a negat la un anumit moment ca au in plan un asemenea telefon. Iata ca astazi, acest terminal este confirmat oficial de cei de la BlackBerry, fiind cu adevarat vorba despre un telefon de tip flagship, telefon care va fi denumit fie BlackBerry Priv fie BlackBerry Venice.

O lunga perioada de tip, acest model a fost cunoscut sub denumirea de BlackBerry Venice, in cele mai multe imagini cu acest telefon ne era prezentata frumoasa tastatura QWERTY, o tastatura glisanta, ce ne ofera unele butoae virtuale dar si un ecran putin curbat catre margini. Prima aparitie a acestui telefon a fost la Mobile World Congress chiar in anul curent, el aparand in mana unui oficial de la aceasta cunoscuta firma candaiana, de atunci el mai putand fi vazut doar in anumite randari sau fotografii de tip hands on ce au ajuns pe internet, fara a se confirma daca sunt niste imagini oficiale. Se pare ca niciodata nu a fost alt sistem de operare pe ecran in afara de Android. Se pare ca, in acest moment terminalul este mai cunoscut sub numele de BlackBerry Priv, el fiind mentionat in raportul trimestrial financial al companiei candiene, pe anul fiscal 2016, in al 2-lea trimestru, tinand cont ca anul fiscal nu este acelasi lucru cu anul calendaristic.

Se pare ca modelul Priv va combina atat solutiile de securitate, dar si solutiile de comunicare si productivitate BlackBerry cu experienta Android, afirmand acest lucru in documente oficiale aparute pe internet. Se pare ca acest telefon ar putea fi lansat la finalul anului curent, fiind de asteptat sa aflam mai multe detalii in saptamnile ce urmeaza. Totusi, BlackBerry va ramane fidel lui BB OS, acestia, se pare ca au de gand sa mai lanseze asemenea terminale cu aceasta platforma la bord. Eu, personal, am presentimentul ca modelul BlackBerry Priv va intarzia deoarece cei de la BlackBerry vor dorei sa ne ofere Android Marshmallow in locul clasicului Android Lollipop intalnit pe majoritatea terminalelor de pana acum.

Share Button