Motorola Nexus 6

Google tocmai ce a lansat urmatorul smartphone din seria de telefoane emblematice Nexus, si anume Motorola Nexus 6. Cum aproape fiecare producator de telefoane important are in catalogul sau unul sau doua telefoane tip phablet, Google a luat decizia ca este randul lor sa scoata un astfel de dispozitiv. Nexus 6 este un smartphone de 6 inch creat in colaborare cu Motorola care vine cu o lunga lista de optiuni si functii si este la fel de glorios ca Moto X 2014, telefon de la care a imprumutat unele aspecte. Telefonul nu este la fel de ieftin ca celelalte dispozitive Nexus, dar totusi, la 649 de dolari, este mai ieftin decat restul telefoanelor din categoria sa.

Nexus 6

Nexus 6 are un display AMOLED de 5.96 inch cu o rezolutie Quad HD de 2560 x 1440 cu aproximativ 493 de pixeli per inch, ceea ce este foarte mult. Display-ul este protejat de un strat de Corning Gorilla Glass 3. Inima telefonului este un Qualcomm Snapdragon 805 Quad-Core 2.7 GHz Krait 450, un procesor capabil de performante uriase, asa cum Nexus 6 ne arata. Un procesor grafic Adreno 420 de ultima generatie se afla inauntrul acestei bestii, asigurandu-se ca tot ceea ce vedem pe ecran decurge cursive, lin, si cu o viteza uimitoare. Aceste doua elemente cheie ale telefonului, in combinatie cu sistemul de operare Android 5.0 Lollipop fac ca Nexus 6 sa fie unul dintre cele mai rapide si performante smatphone-uri disponibile pana in ziua de azi.

Nexus 6

Telefonul vine in doua variante, cu 32 sau 64 GB spatiu de stocare si 3 GB de memorie RAM. Camera foto/video a telefonul nu ne dezamageste deasemenea, fiind o camera cu rezolutia de 13 MP. Aceasta are posibilitatea stabilizarii optice a imaginii, inregistrare foto video simultana, focus la atingere, autofocus, detectia fetei, photosphere, mod panorama si HDR. Aceasta poate inregistra video la rezolutia 4K la 30 de cadre pe secunda. Telefonul are diferite moduri de conectivitate, precum WiFi (toate standardele), Bluetooth v4.1 A2DP LE, DLNA, WiFi Direct, NFC, GPS, 4G LTE etc.

Nexus 6

Nexus 6 este prima incercare a Google de a crea un telefon tip phableta, si este cel mai premium Nexus facut vreodata. Este puternic, rafinat, si vine cu cea mai noua si cea mai buna versiune de Android. Insa durata de viata a bateriei sale nu este cea mai buna, medie in cel mai bun caz, si telefonul este destul de dificil de utilizat cu o singura mana.

Share Button