Samsung Galaxy S6

Supranumit si “cel mai tare telefon din istorie”, Samsung Galaxy S6 a fost de asemenea si cel mai asteptat smartphone al anului 2015, dovada fiind faptul ca peste 20 de milioane de modele au fost precomandate intr-un interval de doar o saptamana.  Avand un display superb,cea mai buna camera foto de pe piata,de 16 MP,si de asemenea fiind si primul telefon cu ecranul curbat pe ambele margini, acesta promite sa revolutioneze industria smartphone-urilor, datorita specificatiilor tehnice foarte ridicate. Totusi, exista si unele minusuri in constructia telefonului, unul din ele se datoreaza capacitatatii scazute a bateriei fata de modelul precedent, de la 2800 la 2600 de mAh. Acest lucru, combinat cu ecranul foarte puternic al telefonul, poate duce la o autonomie foarte scazuta a bateriei. Totusi, problema poate fi remediata cu ajutorul modului “Ultra Power saving”, care odata activat îți transformă telefonul într-unul cu ecran alb-negru și doar cu câteva aplicații importante instalate. Astfel bateria lui Galaxy S6 poate rezista și zile întregi.

galaxys6rearanglelarge

Performanta de neegalat a telefonului este confirmata de procesorul Exynos, realizat chiar de către Samsung. Acesta este octa-core de 1.5 GHz, fiind susținut de 3 GB de memorie RAM. Jocurile care solicită foarte mult smartphone-urile, precum Real Racing, se mișcă foarte bine și nu provoacă încălzirea device-ului. Procesorul este realizat din două cipuri quad-core, unul la 2.1 GHz pentru activități mai puternice precum gaming sau redare video, iar cel de-al doilea de 1.5 GHz este pentru activități mai simple, precum scrierea unui sms sau navigarea pe internet.

Alte functii interesante ale telefonului sunt scanerul de ampreenta, la fel ca si monitorizarea ritmului cardiac din aplicatia “S Health”. Cu aceasta aplicatie poti vedea exact bataile inimii,prezantate sub forma unui grafic in timp real. De asemenea aceasta aplicatie iti poate monitoriza și numărul de calorii pierdute sau consumate, numărul de pași făcuți, nivelul de oxigen din sânge, dar și nivelul de stres la care ești supus.

Per total, acest telefon a fost mult asteptat pe buna dreptate, pentru ca a schimbat total concept-ul pe care il stiam de “smartphone” prin introducerea unor functii inovatoare, care poate vor da startul unei noi ere in industria telefoanelor mobile.

 

Share Button