Samsung lanseaza modelul Galaxy A8

Samsung a lansat astazi un nou model din seria Galaxy A, dupa lansarea a altor trei modele A3, A5 si A7 care au fost destul de reusite. Desi Galaxy A8 este un phablet care face parte din categoria dispozitivelor mid range acesta nu este cu mult mai bun decat A7. Ce difera intre aceste dispozitive este design-ul telefonului si display-ul acestuia care se aseamana izbitor cu Galaxy S6.

Noutatea terminalului A8 este data in principal de design-ul care nu se mai aseamana cu modelele precedente din seria A. Design-ul are un design asemanator cu Galaxy S6 chiar daca este putin mai mare.Modelul Galaxy A8 al celor de la Samsung are un display de 5.7 inch FHD deci putin mai mare decat un Galaxy A7 care are unul de 5.5 inch.

In ceea ce priveste procesorul de pe A8, acesta este un Snapdragon 615, un procesor cu opt nuclee. Patru din aceste nuclee sunt ARM Cortex A53 care sunt tactate la 1.5GHz iar celelalte patru sunt ARM A53 dar tactate la 1.0GHz. Memoria RAM a acestui terminal este de 2GB. In ceea ce priveste memoria interna, A8 vine cu doua versiuni: una de 16 GB si alta de 32 de GB, ambele cu posibilitatea de a fi marite cu un card microSD de pana la 128 GB. A8 vine si cu conectivitate 4G.

Camera principala a telefonului este de 16MP putand filma la rezolutie 1080p in timp ce camera secundara este de 5MP.

In ceea ce priveste dimensiunile telefonului, acesta este si foarte subtire si are o grosime de doar 5.9mm. Autonomia bateriei este una decenta fiind o baterie de 3050 mAh.

Galaxy A8 a fost lansat momentan in China insa compania anunta ca se va lansa si in Europa in viitorul apropia.

Share Button