Samsung pregateste un telefon flexibil

Gigantul coreean Samsung pregateste ceva cu adevarat inovator si incredibil in domeniul telefoanelor mobile inteligente. O declaratie a unui oficial Samsung spune ca una din fabricile ce apartine companiei testeaza si dezvolta tehnologia display-urilor flexibile pentru a le incorpora intr-un telefon flexibil pe care compania vrea sa il lanseze. Acest oficial al companiei a fost reticent in a oferi mai multe informatii, confirmand doar faptul ca acest telefon va fi complet flexibil. Este intr-adevar futurist, insa la progresul ce exista acum in domeniu, nu ar fi o supriza daca anul viitor ar intra in productie, insa este aproape sigur ca pana la finalul anului viitor vom vedea cel putin un prototip.

Tehnologia display-urilor flexibile are 4 stari: indoit, impaturit, curbat si pliat. Ecranele curbate si indoite deja exista in realitate, cel pliat urmand sa apara, iar cel impaturit va fi un display ce va putea fi transportat precum o rola de hartie. Daca Samsung va reusi sa creeze un telefon flexibil, atunci vom putea avea ecrane mult mai mari, care pot fi indoite si bagate in buzunar fiind mai mici.

telefon flexibil

Compania LG deasemenea are tehnologia ecranelor flexibile, insa atentia lor este concentrata mai mult pe ecranele transparente, fiind in faza de experiemente. Tehnologia ecranelor transparente va putea fi aplicata in domeniul realitatii augumentate. LG pretinde ca deja are un prototip, insa va mai trece ceva timp pana cand productia in masa va fi posibila. Sony Erricson Xperia Pureness este un telefon ce are un display monocrom transparent, insa acesta era foarte mic si a primit prea multa atentie. Cei de la LG au un ecran cu o marime de 18 inch care este si flexibil si transparent.

telefon flexibil

Share Button