Samsung Z

Samsung Z este este primul smartphone al coreenilor ce vine cu sistemul lor de operare proprietar in loc de sistemul de operare Android de la Google. Desgnul lui Samsung Z nu se aseamana cu niciunul din modelele deja existente pe piata ale companiei. Acesta are un design patratos in defavoarea liniilor curbate, insa pastreaza capacul din spate facut din piele cu care Samsung ne-a obisnuit. La fel ca modelele ce ruleaza Android, sub ecran, Samsung Z are un buton fizic ce contine un senzor de amprenta, si doua butoane tactile in stanga si respectiv dreapta, si anume butonul de inapoi si butonul de meniu. Daca designul nu ar fi fost unul patratos, Samsung Z ar fi fost usor de confundat cu un model din seria Galaxy.

Samsung Z

Telefonul Samsung Z vine cu un display tactil capacitiv Super AMOLED de 4.8 inch, cu o rezolutie HD de 1280 x 720 pixeli, si o densitate a acestora de aproximativ 306 pixeli pe inch. Fiind un ecran Super AMOLED, acesta ofera unghiuri de vizualizare foarte largi, culori vii cu o saturatie aproape perfecta, si nuante de negru foarte adanci. Procesorul telefonului este unul neobisnuit pentru Samsung, acestia renuntand la procesoarele Qualcomm, dar totodata, nici acest telefon nu este unul obisnuit, asa ca, inima lui Samsung Z este un procesor Intel Quad-Core ce ruleaza la o frecventa de 2.3 GHz.

Samsung Z

Camera lui Samsung Z este una de 8 MP cu autofocus, blitz LED si geo-tagging, capabila sa inregistreze clipuri video la rezolutia Full HD 1080p la 30 de cadre pe secunda. Camera secundara este una modica, de doar 2.1 MP. Telefonul vine cu 16 GB de memorie de stocare, extensibila cu un card micro SD ce poate avea maxim 64 de GB, si 2 GB de memorie RAM. Telefonul ruleaza sistemul de operare proprietar al Samsung, numit Tizem OS, versiunea 2.2.1.

Share Button